23 Eylül 2007 Pazar

Mastürbasyon



Mastürbasyon
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara

Mastürbasyon yapan kadın

Mastürbasyon yapan erkek
Mastürbasyon kelimesinin Yunanca mezea (μεζεα, "penisler") ve Latince turbare ("karıştırmak") kelimelerinin birleşiminden ortaya çıktığına inanılır. Oxford İngilizce Sözlük ise kelimenin kökenini eski bir varsayıma dayandırarak latince manu stuprare ("elle kirletmek") olduğunu söyler.
Cinsel organın ve vücutta diğer erojen bölgelerin, genelde orgazm oluncaya kadar, ellerin yardımı ile uyarılmasıdır. Kendi kendine ya da başka biri tarafından, mastürbasyon aletleri (sağlıklı olmasa da diğer sivri cisimler) kullanılarak da mastürbasyon yapılabilir.
Hem evcil hem de vahşi hayvanlarda görülen bu eylem doğaldır. Aşırıya kaçılmadığı sürece sağlık açısından bir problem teşkil etmez. Oldukça sürekli bir şekilde tekrarı halinde bağımlılık, koşullanma gibi psikolojik sorunlar görülebilir. Bazı insanların sadece mastürbasyonla orgazm olduğu, cinsel ilişki sırasında boşalamadığı da tespit edilmiştir.
"http://tr.wikipedia.org/wiki/Mast%C3%BCrbasyon"'dan alındı











kimden Mr. Fenomen 22 Eyl 2007
yanıtlama adresinikki-s_room@googlegroups.com
tarih : 22.Eyl.2007 09:06
konu: {nikki-s_room} kadınlarda ++++++++
gönderen alan googlegroups.com

KADINLARDA MASTÜRBASYONMastürbasyon kadınlarda bakire olanlar veya olmayanlar olarak değerlendirmeliyiz çünkü toplumumuzda bekaret hala önemli bir konu olarak kabul edilmektedir . Kadınlarda masturbasyon erkeklerdeki kadar fiziksel dokunma gerçekleşmeden düşünce bazında da gerçekleşebilir.Sadece göğüslerine dokunarak dahi masturbasyon yapabilirler.Fiziksel istek kasık bölgesine yayılan sıcaklık orada bir basınç hissinin duyulmasına ve klitorise dokunulmasının ihtiyacı ve vajen içinde doldurulması gerekli bir boşluk hissi ile ortaya çıkar. Vajende ki boşluk hissi daha önce cinsel ilişkiye girmemiş bayanlarda çok az veya yoktur.Cinsel ilişki yaşamış kadınlarda ise bu vücut tarafından tanınmıştır ve hissedilir.Genelde ya klitoris (bızır) elle okşanır veya iki bacak açıp kapanarak sıkıştırılır veya kadına zevk verebilecek bir şeye sürtülür. Bakire olan kadınlar genelde bu şekilde masturbasyon yaparlar. Ve bunun kızlık zarına hiç bir zararı yoktur. Daha az olarak klitoris okşanırken vajen girişine parmakla baskı uygulanabilir veya vajen girişi veya küçük dudaklar okşanabilir. Bunun da kızlık zarına hiç bir zararı yoktur.Ve bazı bayanlar kızlık zarı olmayanlar veya önemsemeyenler vajen içine parmak veya parmaklarını sokarlar veya içeriye doluluk hissi verebilecek herhangi bir şey (deodorant kutusu,salatalık,muz,kalem gibi) kullanırlar.Son zamanlarda ülkemizde de bulunan yapay penisler de veya titreşim sağlayan bazı seks oyuncakları da yaygın olarak kullanılmaktadır.Bazı bayanlar ise hem klitorise sürtünme veya baskı hem de vajen içine doluluk sağlayarak masturbasyon yaparlar. Duşta basınçlı suyun klitorise tutulması ile masturbasyon ise bayağı yaygın bir yöntemdir, bu da kızlık zarına zarar vermez.

Hiç yorum yok: